Stadswandeling Den Haag

Algemeen stadswandeling Den Haag
stadswandeling-den-Haag-met-gids

Onze gidsen leiden u langs de mooie plekjes in de Haagse binnenstad.

Den Haag mag dan gekscherend als dorp aangeduid worden (want het kreeg nooit stadsrechten), iedereen weet dat er heel wat geschiedenis geschreven is in de Hofstad. De bijnaam zegt het al…

De stadswandeling Den Haag met één van onze enthousiaste professionele gidsen concentreert zich op het gebied rond het Binnenhof. De vroegste geschiedenis van het complex is in nevelen gehuld; het zou begonnen zijn als donjon in 1230. Van niet veel later datum is de Gevangenpoort en de Ridderzaal. In ieder geval was het Binnenhof de residentie van de graven van Holland en dat bestuurlijke karakter heeft het complex altijd behouden. En dus is hier heel veel (Hollandse) historie geschreven.

Thema's stadswandeling Den Haag
Stadswandeling Den Haag

Stadswandeling Den Haag

Den Haag biedt vele mogelijkheden voor een stadswandeling Den Haag. Het meest geboekte thema is algemeen historisch maar vanzelfsprekend is verdieping op een bepaald onderwerp mogelijk. Wij hebben de volgende thema’s voor een stadswandeling Den Haag voor u in de aanbieding:

  • Politiek Den Haag
  • Den Haag en couperus
  • Den Haag en Oranje

Heeft uw wellicht een ander Haags thema waarover u meer wilt weten? Laat het ons weten dan kunnen wij bij onze professionele gidsen informeren of wij voor u een speciale Haagse stadswandeling kunnen samenstellen.

Professionele stadsgidsen stadswandeling Den Haag

Groepswijzer.nl den Haag werkt voor haar stadswandeling Den Haag met kundige, enthousiaste stadsgidsen. Deze kunnen zij in het Engels, Nederlands, Frans en Duits voor u verzorgen.

Special 1: Broodje Aap wandeling

Naast de ‘gewone’ stadswandeling Den Haag hebben wij ook nog een bijzondere variant voor u beschikbaar. De Broodje Aap wandeling! Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de stad en vertelt de gids op diverse locaties leuke verhalen en anekdotes. Aan u de vraag: is het waar of niet waar? De deelnemer met de meeste goede antwoorden wint!

Special 2: Heerlijk Haags, culinaire stadswandeling

De smakelijkste manier om kennis te maken met Den Haag is het groepsuitje, Heerlijk Haags. Het is niet alleen een kennismaking met de stad, maar ook met een selecte groep restaurants om het Plein. Na het voorgerecht gaat de groep onder begeleiding van een deskundige gids op weg. Het Binnenhof, de Gevangenpoort, Paleis Noordeinde, al die bekende gebouwen en hun verhalen passeren natuurlijk de revue. Den Haag is uiteindelijk door de eeuwen heen het toneel geweest van belangrijke gebeurtenissen. Na een uurtje is het tijd voor het heerlijke hoofdgerecht, waarna de wandeling nog een half uurtje wordt hervat, op weg naar het dessert.